Bylinková lékarna - podpořte sebe a své zdraví

11.02.2017 21:13

Bylinková lékarna pro zdraví - 100% přírodní esenciální oleje

Bylinková lékarna pro zdraví - přírodní esenciální oleje

 

Esenciální oleje jsou posly energie a vědomí. Jsou esencí přírody. Působí na mysl i ducha. Evokují nekonečnou podstatu přírody a života. Dotýkají se pulzu života. Jsou to životní látky, produkty přírodního alchymistického spolupůsobení rostlin, slunečního světla a podmínek v čase. Posilují energii i vědomí. Rezonují psychologicky i duchovně.

Nejsilnějším přijímacím bodem pro esen. oleje je pupek, pak chodidla, pak dlaně a záda naproti pupku.

Esenciální olejíčky BEWIT v 100% terapeutické kvalite k podpoře zdraví i do pohody si můžete vybrat na  stránkách www.bewit.cz  

Najdete tam i nabídku ultrazvukových difuzérů a ionizérů, různých vychytávek do auta i k počítačí a různé doplňkové zboží.

 

Prolink do eshopu, kde se zaregistrujete a můžete udělat objednávku: www.mybewit.com/registration/7gytgpgj1g

V případě, že chcete poradit s výběrem nebo si olejíčky objednat i vyzvednout v Centre AVASA na Florenci (www.avasa.cz) prosím kontaktujte: info@avasa.cz, Demčáková Blanka tel. 604300189

 

SMĚSI esenciálních olejíčků:

1. Bewit 33

Univerzální směs 33 esenciálních olejů má širokospektrální použití – více než 500 přírodních účinných látek, podporuje tělo v jeho samoléčebných schopnostech.Složení: Anýz, bazalka, bergamot, cedr, skořice kůra, citronela, hřebíček, kmín,  cypřiš, eukalyptus, fenykl, kadidlo, geranium, grep,  jalovec,  vavřín, levandule, citrón, citrónová  tráva, majoránka, myrta, muškátový oříšek, pomeranč, dobromysl, palmarosa, máta, borovice, rozmarýn, tea tree, tymián, mandarinka, libavka, pelyněk.

2. ANTIAGING (zpomalení stárnutí)

Zpomalení stárnutí, na dlouhověkost, antioxidační účinky, napomáhá regeneraci a obnově buněk. Obsahuje protirakovinné sloučeniny. Složení: Hřebíček, tymián, kadidlo, citrón, pomeranč, šalvěj, fenykl, koriandr, meduňka.

3. ANTISTRESS (proti stresu)

Deprese vznikající z přemíry aktivity a dlouhotrvajících stresů (stavy vyhoření), uvolňuje psychické bloky a uzly vzniklé při potlačování emocí. Pomáhá překonat pocit „oběti“ a nespokojenosti. Pomáhá při ztrátě zaměstnání, životního cíle. Podporuje schopnost odpouštět a soucítit. Složení: Pomeranč, bergamot, levandule, řebříček, yzop, smil, heřmánek, rmen, neroli.

4. BALANCE (rovnováha)

Pomáhá překonat deprese mající původ v emoční nerovnováze, podporuje schopnost proměny a transformace. Pro ty, kteří se cítí „zablokováni“ v aktuální situaci a nemohou se “pohnout z místa“. Přináší svěžest, radost, odolnost. Povzbuzuje v překonání omezení, při únavě a vyčerpanosti, obnovuje vitalitu. Přináší svěžest, radost a odolnost. Složení: Pomeranč, kadidlo, tymián, eukalyptus, borovice, tea tree, cypřiš, majoránka, šalvěj, yzop, heřmánek, růže.

5. BODYGUARD (osobní ochránce)

Účinky jsou silně antibakteriální, antiseptická, protiplísňová, antivirová a antiinfekční. Směs posilující imunitu. Složení: Hřebíček, citron, skořice kůra, eukalyptus, rozmarýn.

6. BREATH (dech)

Pomáhá a ulevuje při kašli, dýchacích obtížích, plicních infekcích, zánětu průdušek, nosohltanu, hrtanu, zápalu plic a bolesti v krku. Odhleňuje dutiny, usnadňuje vykašlávání, uvolňuje nos. Složení: Eukalyptus, borovice, myrta, smrk, cypřiš, majoránka, levandule.

7. CLARITY (jasnost)

Zklidňuje, uvolňuje a uzemňuje mysl zahlcenou myšlenkami a perfekcionistickým postojem. Vhodný pro workoholiky, kteří nejsou schopni „vypnout“ hlavu. Posiluje ty, kteří se neustále strachují o druhé. Posiluje vnímavost a intuici. Složení: Benzoin, vetiver, santal, kadidlo, citron, pelargonie, myrha, majoránka, kardamom, heřmánek, rmen, pačule, šalvěj.

8. COLDET (detoxikace střev a organismu)

Funkční střeva jsou základem našeho zdraví-80% imunitního systému souvisí se správnou funkcí střev. Obnova správné funkce střev, posílení imunitního systému, stimuluje perilstatiku střev a střevní flóru. Eliminace parazitů a infekcí. Složení: Kmín, fenykl, grep, pomeranč, kadidlo, anýz, máta, pelyněk, zázvor, geránium, koriandr.

9. COLWIT (chřipka)

Sychravé počasí, nachlazení, chřipka, zánět dutin, ucha, průdušek, taky když je onemocnění doprovázeno horečkami a bolestmi hlavy a svalu. Působí proti virům a bakteriím. Prevence návratu infekce. Složení: Citron, tea tree, cypřiš, eukalyptus, máta rolní, máta peprná, zázvor, řebříček, tymián.

10. CONFIDENCE (sebedůvěra)

Posiluje sebevědomí, tvořivost, iniciativu, motivaci a odolnost při útrapách. Pomáhá nám osvobodit se a překonat překážky, pochyby o sobě, pocity zranitelnosti a poraženectví. Uvolňuje náš vnitřní potenciál a schopnost najít řešení v situacích, kdy se nám nedaří. Složení: Rozmarýn, vavřín, tymián, borovice, cedr, zázvor, řebříček, kmín, tea tree, jasmín, růže.

11. COURAGE (odvaha)

Spouštěč při změnách a náhradě pocitu obav a strachu za stav sebedůvěry, víry ve své schopnosti a odvahy. Pomáhá při úzkostech, nočním pocení, nejistotě a záchvatech paniky. Přispívá k překonání strachu ze samoty, a negativních pocitů, kdy nevíme “kudy kam“, obav a úzkostí při stydlivosti za své tělo, sklonech k hypochondrii (přílišných obav o své zdraví). Směs je „antiprokrastinační“ – pomáhá zvládnout chorobné odkládání a lenost. Složení: Tymián, jalovec, cypřiš, cedr, kadidlo, pelargonie, vetiver, palmarosa, růže, meduňka, jasmín, ylangylang, levandule, neroli.

12. CREATIVITY (kreativita)

Uvolňuje tvůrčí potenciál, podporuje schopnost vytvářet vize. Uvolňuje energie plodné představivosti  a přispívá k duševnímu a emocionálnímu povznesení, uvolnění a euforii. Probouzí chuť tvořit a dodává odvahu plně se vyjádřit a pronikat do podstaty věcí.  Složení: Řebříček, kadidlo, šalvěj, santal, bergamot, vavřín, pačuli, máta peprná, máta rolní, levandule, anýz.

13. DEEP SLEEP (hluboký spánek)

Pomáhá překonat nespavost, energetizuje a přináší hluboký osvěžující, energetizující a ozdravný spánek. Složení: Levandule, kozlík, santal, heřmánek, meduňka, pomeranč, mandarinka, citrón.

14. DETOL (detoxikace jater a žlučníku)

Pomáhá účinně detoxikovat a regenerovat játra a žlučník. Chrání játra proti infekčním onemocněním. Napomáhá při detoxikaci lymfy. Zmírňuje závislost na alkoholu, kávě, tabáku a lécích. Složení: Smil, fenykl, rozmarýn, grep, yzop, máta peprná, máta rolní, celer, pomeranč, geránium, koriandr, zázvor.

15. EROS (olej lásky)

Napomáhá k navození euforického stavu. Přináší lepší soustředění, prohlubuje pocitové vnímání a emocionální citlivost. Uvolňuje a povznáší. Podporuje spontánnost a zdravou touhu po radosti a potěšení. Uvolňuje představivost a inspiraci. Složení: Pelargonie, palmarosa, ylang-ylang, růže, neroli, pačuli, koriandr.

16. FREEDOM (svoboda)

Podporuje tělo, psychiku a pocity spojené se spokojeností, svobodou a štěstím. Pomáhá mysl odpoutat od negativních myšlenek a starostí. Působí při depresích a přináší vnitřní mír a bezstarostnost. Utlumuje přehnané přemýšlení. Osvobozuje od smutku a pomáhá odpoutat od minulosti. Zahání negativní pocity z osamění. Pomáhá, když se cítíme “na dně“ a stimuluje chuť k životu. Složení: Citron, bergamot, eukalyptus, kadidlo, myrha, majoránka, kardamom, rozmarýn, vetiver.

17. FRESH (svěžest)

Vytváří pohodovou atmosféru. Podporuje kreativitu a odstraňuje úzkost. Zvyšuje mentální přesnost a koncentraci. Podporuje komunikační schopnosti a uvolňuje sebevyjádření. Složení: Citron, pomeranč, mandarinka, grep, bergamot, fenykl.

18. GET UP (zvedni se)

Pomáhá překonávat pocity bezmoci, zoufalství, poraženectví a apatie. Podporuje odvahu, optimismus, a schopnost vypořádat se s aktuální situací. Probouzí jistotu, sebedůvěru a iniciativu. Složení: Cedr, borovice, tymián, jalovec, cypřiš, majoránka, zázvor, rozmarýn, pelargonie.

19. GOLD (pro pokožku)

Má vynikající účinky na kvalitu pokožky, regeneruje a obnovuje její mladistvý vzhled. Hydratuje a zjemňuje pokožku. Zpomaluje proces tvorby vrásek. Vhodný pro všechny typy pleti. Harmonizuje naši životní energii, přináší uklidnění, pocit důvěrnosti a touhu po radosti. Složení: Palmarosa, mrkev, pelargonie, levandule, kadidlo, pačuli, cedr, heřmánek.

20. GUR (genitouritální problémy)

Pomáhá při močopohlavních problémech, zánětech a infekcích močového měchýře, ledvin. Pomáhá při kandidóze a zánětu vaginy. Má silné antibakteriální, antivirové a antiinfekční účinky. Napomáhá k dobré cirkulaci vody v těle. Složení: Jalovec, eukalyptus, borovice, cedr, kadidlo, tymián, palmarosa, levandule, tea tree, pelargonie, myrha.

21. HAIR (vlasy)

Podporuje růst vlasů a používá se při vypadávání vlasů z pokožky hlavy. Složení: Rozmarýn, tymián, levandule, cedrové dřevo, kadidlo, mrkev, palmarosa, šalvěj, heřmánek, citron, cypřiš, geránium.

22. HELP H (pomoc pro srdce)

Zklidňuje srdce, působí při vysokém krevním tlaku, zvýšené tepové frekvenci a bušení srdce. Pozitivně ovlivňuje hladinu cholesterolu a ischemickou chorobu srdce. Harmonizuje kardiovaskulární, oběhový a lymfatický systém. Je podporou při ateroskleróze. Zabraňuje srážení krve a působí protizánětlivě na žíly. Velice prospěšný při tromboflebitidě. Vhodný v kombinaci s detoxikací střev a jater (Coldet, Detol). Složení: Majoránka! citron!, smil, levandule!, neroli, myrha, meduňka, grep!, ylang ylang.

23. HUMILITY (pokora)

Pomáhá vidět pravdivě svou velikost, alei své chyby a omezení. Pokora jako nevyhnutelnost na cestě k životnímu úspěchu. Probouzí schopnost soucitu s ostatními a s přírodou, postoj vděčnosti a usnadňuje odpouštění.  Uklidňuje a vyvažuje mysl. Stimuluje limbickou část mozku a harmonizuje náš mentální stav. Složení: Kadidlo, galbanum, růže, růžové dřevo, geranium, meduňka, myrha, vetiver, heřmánek, rmen, smil.

24. IMM (imunita)

Antivirová a antibakteriální směr, posiluje imunitu a obranyschopnost organismu a napomáhá při poškození buněčné DNA. Působí širokospektrálně, i na hypotalamus a hypofýzu. Účinkuje na kolonie Streptococcus pneumoniae, které jsou příčinou široké škály infekcí. Složení: Eukalyptus, tea tree, kadidlo, pačuli, zázvor, oregano, kmín, hřebíček, yzop, kafr.

25. I AM HAPPY (jsem šťastný)

Uvolňuje a podporuje vnitřní síly člověka. Obnovuje pocity harmonie, tolerance a laskavosti (pilíře štěstí.-) Pomáhá překonat hněv, zklamání a pocity napětí, bloky z minulosti a zmírňuje tvrdohlavost a náladovost. Dodává odvahu a sílu ke kompromisnímu a tolerantnímu jednání. Účinná při zvládání kritiky a urážek. Napomáhá v situacích, kdy čelíme zradě a odmítání a pomáhá překonat výčitky a nepřátelství. Účinná na pocity stísněnosti a mrzutosti, uklidňuje nervy. Podporuje v růstu a schopnosti cítit se šťastný. Složení: Pomeranč, bergamot, heřmánek pravý, rmen, kadidlo, levandule, máta rolní, máta peprná, rozmarýna.

26. I AM (já jsem)

Umožňuje zklidnění a koncentraci mysli, napomáhá při uvědomění si našeho já. Pomáhá nám uvědomit si, že nikdo není osamocen a pomáhá nám vyšší síla. Nenarodili jsme se, abychom byli ovládáni, ale abychom zvítězili – uplatnili svoji svobodnou vůli a rozvinuli své vnitřní schopnosti a dary. Složení: Kadidlo, vavřín, myrha.

27. I DON´T SMOKE (nekouřím)

Pomocník při odvykání kouření. Podporuje detoxikaci organismu, imunitu a plíce. Omezuje chuť k jídlu a posiluje pevnou vůli potřebnou k překonání nezdravého návyku.  V případě, že se objeví chuť na cigaretu, kápněte si 1-3kapky na dlaň, druhou dlaní rozetřete a přiložením k nosu a ústům inhalujte. Vhodné kombinovat s olejem DETOL. Pít hodně čisté vody. Složení: Máta, kadidlo, zázvor, cedr, borovice, fenykl, majoránka, citron, pomeranč, heřmánek, smil.

28. INFON (inflammation - proti zánětům)

Účinný prostředek proti zánětům. Pomáhá cítit se v dobré kondici. Složení: Řebříček, kadidlo, máta rolní, máta peprná, palmarosa, borovice, pačuli, levandule, pelargonie, benzoin, smil, heřmánek.

29. INSECT STOP (proti hmyzu)

Silný přírodní repelent, který chrání nás a naše zvířecí kamarády před dotíravým hmyzem. Složení: Citronela, cedr, citrónová tráva, tea tree, máta rolní, máta peprná, pačuli.

30. INTEGRITY (celistvost)

Pomáhá obnovit své spojení se sebou sama, přírodou a vyšším řádem a navrátit se dostavu vyváženosti a harmonie. Napomáhá při celkovém ztišení a překonávání hranic vlastní osobnosti, emocionální nejistoty, zmatku, apatie, rozčilení, přecitlivělosti, smutku, pesimismu. Pomáhá odhodit psychická břemena, která si neseme z dětství. Pomáhá povznést se, “otevřít srdce“ a začít znovu. Zažehává v nás oheň, který inspiruje k tvorbě, zkoumání, vynalézavosti a spontánnosti, optimizmu. Složení: Bergamot, pomeranč, palmarosa, rozmarýn, zázvor, jasmín, ylang-ylang, neroli, růže, meduňka, pačuli, koriandr.

31. INTUITION (intuice)

Napomáhá naší schopnosti správně se rozhodnout, využít schopnosti intuice (ušetříme si tak životní zklamání a prohry). Uklidňuje intelekt a emoce, uvolňuje, a přináší spokojenost a klid. Podporuje dovednosti odhadu, stimuluje v nás „vizionářské“ schopnosti. Složení: Kadidlo, kmín, šalvěj, vavřín, řebříček, máta, myrha, galbanum, santal, skořice, levandule, pelargonie, růže.

32. LEADER (lídr)

Na manažery, vedoucí pracovníky a lídry jsou kladeny v průběhu pracovního dne vysoké nároky. Musí zvládnout spoustu povinností, vyhodnocovat kvantum informací, komunikovat s lidmi, přijímat operativní i strategická rozhodnutí. Zkrátka musí kvalitně řídit firmy, týmy, organizace a skupiny. Podporuje sebedůvěru, překonání obav, sílu vůle, výkonnost a zvládání stresu.  Umožňuje snadněji dosahovat stanovených cílů. Oživuje energii a uklidňuje nervy. Složení: Cedr, jalovec, zázvor, citron, smil, myrha, pačuli, kardamom, majoránka.

33. LEARNING (učení)

Oceníte ho při učení, podporuje koncentraci. Povzbuzuje duševní a kognitivní činnost. Dodává sílu v dobách krize a navozuje pocit jistoty a odolnosti. Podporuje krevní oběh a stimuluje mozkovou aktivitu. Pomáhá v překonání otupělé a mdlé mysli. Posiluje nervy, podporuje zvídavost a tvořivost. Složení: Citron, cedr, máta rolní, máta peprná, kadidlo, rozmarýn, bazalka, vavřín, tea tree, kardamom, koriandr, majoránka, yzop.

34. LIFE (život)

Přispívá k inspiraci, k objevení a rozvinutí vnitřního potenciálu člověka a k nalezení životní harmonie a rovnováhy. Celý náš charakter vyžaduje každodenní zlepšování sebe sama. Složení: Intuice, learnig, resolution.

35. MAN No.1  (Muž č.1, Okouzlující muž)

Parfém pro muže. Dopřejte si vůni, která pozvedne vaše mužské kvality. Složení: Cedr, vetiver, pačuli, myrha, jalovec, kadidlo, šalvěj, mrkev, bergamot, citronová tráva, kmín, anýz.

36. MAN PR (prostata)

Ideální pro zralé muže, kteří překonali věkovou hranici 50let. Při problémech s prostatou, oslabení močového měchýře, a močových infekcí. Zmírňuje otok, působí protizánětlivě, posiluje aktivitu žláz s vnitřní sekrecí a mužskou hormonální rovnováhu. Složení: Kadidlo (většina), šalvěj, myrha, řebříček, levandule, fenykl, máta, myrta!, smrk.

37. MEMORY (dobrá paměť)

Podporuje krátkodobou i dlouhodobou paměť. Přispívá ke správnému fungování mozku. Může podpořit vaši schopnost učit se a pamatovat si podrobnosti a číselné údaje. Zvyšuje koncentraci. Jejím záměrem je pomáhat i preventivně a být podporou i při zlepšování paměti u starších lidí. Složení: Rozmarýn, borovice, citron, vavřín, tea tree, kardamom, tymián.

38. MIG (migréna, volná hlava)

Ulevuje potížím v oblasti hlavy, ať už jsou mírné, nebo v případě migrén středně těžké až silné. Složení: Pomeranč, majoránka, řebříček, levandule, máta rolní, máta peprná, bazalka, heřmánek, šalvěj, rmen, meduňka, smil.

39. MIRACLE (pH, zázrak)

Uvádí pH těla do rovnováhy, působí tedy na překyselení organismu, protože neutralizuje škodlivé ionty. Směs napomáhá dobrému trávení. Složení: Máta rolní, máta peprná, fenykl, pelyněk, citron, pomeranč, bergamot, grep, kmín, kardamom.

40. MONEY (vůně blahobytu, bohatství)

Podpoří na cestě k osobní prosperitě.Podporuje mysl a tělo v tom, abychom schopnost a dovednost vydělávat peníze zvládli rychleji a snadněji. Podporuje intuici, inspiraci a schopnost vytvořit si svou vizi. Umožňuje hledat nová řešení a nové přístupy. Aktivuje mozek, analytické myšlení, schopnost logicky přemýšlet, koncentrovat se a lépe komunikovat. Aktivuje vůli, schopnost jít do akce a být vytrvalý. Schopnost zvládat stres, strach a překonávat překážky. Složení: Máta, cedr, kadidlo, citron, pomeranč, majoránka, fenykl, zázvor, levandule, koriandr, kmín, skořice kůra, kardamom, smil, šalvěj, jalovec, borovice.

41. MOON (měsíční cyklus)

Je určena při menstruačních potížích, zmírňuje menstruační bolesti a pomáhá při menoragii (nadměrném menstruačním krvácení).Zmírňuje příznaky premenstruačního syndromu. Napomáhá zharmonizování emocí a při bolestech hlavy způsobených hormonální nerovnováhou. Přispívá k normální funkci reprodukčního systému a duševnímu zdraví. Složení: Cypřiš!, šalvěj, řebříček, levandule, pelargonie, kadidlo, jasmín, vetiver!, majoránka.

42. MOVE GT (Goat - dna)

Podporuje zdraví kloubu. Stimuluje lymfatický systém, ledviny, působí protizánětlivě. Vhodné doplnit přípravky na detoxikaci střev COLDET a jater DETOL. Složení: Citron, rozmarýn, jalovec, tea tree, řebříček, smil, heřmánek.

43. MOVE IT (hýbu se)

Podporuje kondici pohybového aparátu. Pomáhá při bolestech kloubů, a revmatické artritidě. Pokud jsou příčinou artritidy infekční organismy, jako lymská borelióza, chlamydie a salmonela, působí olej proti infekci a je účinný i jako prevence. Má analgetické účinky. Složení: Rozmarýn, kadidlo, eukalyptus, tymián, hřebíček, palmarosa, grep, borovice, vavřín, jalovec, koriandr, yzop, smil.

44. NOPA (No pain - proti bolesti, úleva)

Pro namáhané tělo. Jedna z nejpoužívanějších směsí. Zmírňuje bolest, záněty, urychluje hojení, zvyšuje proudění krve. Silné anestetické a analgetické účinky. Působí na otoky, pomáhá při vymknutích, svalové ztuhlosti a svalových křečích. Pro zvýšení účinku přidat SMIL. V případě, že bolest pochází od kostí, je vhodné přidat LIBAVKU. Složení: Kadidlo, smil, libavka, rozmarýn, máta peprná, máta rolní, levandule, hřebíček, majoránka.

45. OK DIG (dobré trávení)

Při trávicích potížích a nevolnosti, pálení žáhy, říhání, zažívání, plynatosti a nadýmání. Účinné na střevní parazity, a při kandidóze. Harmonizuje chuť k jídlu, pohyby a čistící funkci střev, optimalizuje střevní mikroflóru, přispívá k normální funkci jater a pečuje o správné vylučování vody z organismu. Povzbuzuje metabolismus tuků a sacharidů. Celkově tak má podíl na kontrole tělesné hmotnosti a přispívá k vitalitě a pocitu dostatečné energie. Směs tak zároveň posiluje vaši imunitu a přispívá k pocitu duševní pohody a relaxace. Složení: Pomeranč!, anýz, fenykl, citrónová tráva, jalovec, máta rolní, máta peprná, zázvor, pelyněk, pačule, koriandr, kardamom, tymián.

46. PARTNERSHIP (vztahy a partnerství)

Prožívejte vztahy s radostí. Pomáhá překonat pocity zranitelnosti a nedostatek sebedůvěry. Povzbuzuje touhu po intimitě, uvolňuje vitalitu, zvyšuje vnímavost. Ulehčuje schopnost překonat vnitřní bariéry a nejistoty a dovednost potěšit druhou osobu. Rozptyluje tísnivé pocity, podezřívavost a nedůvěru. Otevírá srdce, navozuje důvěru a pomáhá překonat naivitu. Je mírně afrodiziakální. Směs povzbuzuje vaši extrovertní povahu a uvolňuje vitalitu, elán a podporuje odvahu se vyjádřit. Zvyšuje vnímavost. Eliminuje konfrontaci a konflikt. Složení: Jasmín, ylang-ylang, pačuli, kardamom, zázvor, jalovec, fenykl, pelargonie, levandule, meduňka, citron, růže, neroli, kmín, majoránka, bergamot, palmarosa.

47. PEACE (vnitřní klid a mír)

Pomáhá obnovit přirozený vnitřní pokoj. Pomáhá při hyperaktivitě, nespavosti a zvládání stresujících situací, pocitů strachu a hysterie. Navozuje pocit klidu a optimismu, ale také tehdy, když nám jde o úspěch a bojíme se, že neobstojíme. Působí uvolňujícím a pozvedajícím dojmem. Může přinést uklidnění, větší soustředění. Pomůže zvládat přetížení z pracovní činnosti, které je tak typické pro perfekcionisty a workoholiky. Posílí vaši schopnost uvolnit se a váš smysl pro humor. Složení: Pomeranč, bergamot, levandule, kadidlo, řebříček, heřmánek, rmen, meduňka, pelargonie, palmarosa, neroli, jasmín, ylang-ylang.

48. PO-W-ER (síla, energie)

Povzbuďte svou vnitřní sílu. Posiluje vitalitu a bdělost. Přispívá k uklidnění nervů. Podporuje krevní oběh a normalizuje činnost ledvin. Má posílit všechny systémy těla, které jsou zodpovědné pro pocit výkonnosti. Navozuje představu odolnosti, pevnosti a jistoty. Umí povzbudit životní energii a vůli. Dodává sílu v dobách krize a pomáhá zvládnout vypjaté emoce. Má osvěžující účinky. Vůně podpoří vaši koncentraci, ale i duševní a duchovní uvědomění. Složení: Rozmarýn, jalovec, citrónová tráva, hřebíček, černý pepř, kardamom, kmín, fenykl, zázvor, cedr.

49. PRAYER (modlitba)

Vdechování vůní podporuje ztišení mysli a navozuje posvátnou a pokornou atmosféru. Pomáhá nám poodstoupit od vlastní osobnosti a pohlížet sami na sebe z více neosobního hlediska. Usnadňuje nám proniknout k hluboko uloženým myšlenkám, přáním, skutkům a emocím a vidět je v pravdivějším světle. Modlitba je jedním z nejstarších úkonů člověka a jednou z největších lidských potřeb. Správná modlitba pomáhá očistit a vyjasnit city, nalézt své místo v životě, vnitřní vedení, inspiraci, pomoc a sílu. Složení: Kadidlo, myrha, galbanum, smil, heřmánek, rmen, pačuli, vetiver, cedr, benzoin, skořice kůra, šalvěj, meduňka.

50. PROTECT (ochrana)

Má za cíl posílit vaši tělesnou a mentální kondici a omezit škodlivé vlivy z okolí, se kterými se v naší civilizaci běžně setkáváme. Jde o nejrůznější druhy znečištění, které mohou náš organismus oslabit a zbytečně jej vystavit ohrožení. Antibakteriální a antivirový účinek. Složení: Hřebíček, citron, skořice kůra, eukalyptus, rozmarýn, máta, tymián, oregano, kadidlo, tea tree.

51. PURE (čistota, svěží domov)

Příjemný, účinný a hlavně zcela přírodní osvěžovač vzduchu. Pomáhá očistit a dezinfikovat. Neutralizuje plísně, cigaretový kouř a nepříjemné pachy. Dezinfikuje řezné rány, a oděrky, používá se i při kousnutí hmyzem. Účinný pomocník v posilování přirozené obranyschopnosti a dobré funkci dýchacího systému. Složení: Citronela, citrónová tráva, rozmarýn, pomeranč, tea tree, myrta, levandule.

52. RESOLUTION (správné rozhodnutí, odhodlanost)

Povzbudí vaše sebevědomí a rozhodnost. Uvolňuje bloky a podporuje naše vnitřní energie, stimulující naše schopnosti pro rychlou a pohotovou akci. Pomáhá nám změnit postoj oběti na sebevědomý postoj. Zvyšuje bystrost a rozhodnost, uvolňuje křeče. Pomáhá rozptýlit stagnaci, překonat prohry a zklamání, uvolnit se ze spoutání minulostí a pozitivně vykročit k budoucnosti. Složení: Cedr, bergamot, pomeranč, grapefruit, rozmarýn, šalvěj, jalovec, zázvor, yzop, eukalyptus, cypřiš, benzoin.

53. STOP ADD (stop závislosti)

Pomáhá při odvykání osobám závislým na alkoholu a drogách. Je pomocníkem při celkové očistě organismu a podporuje pevnou vůli potřebnou při překonání závislosti. Složení: Smil, fenykl, heřmánek, rmen, levandule, rozmarýn, yzop, celer, zázvor, pelyněk, anýz, máta, kmín, grep, pomeranč, kadidlo, pačuli, cedr, hřebíček, pelargonie, citron, kardamom, borovice, bergamot, vetiver, myrha, meduňka, majoránka.

54. TRANSFORMATION (sebe-proměna)

Podpoří ve znovunalezení svého středu. Při pocitech tzv. „přetížené hlavy“. Pomáhá překonat lhostejnost, povznáší a probouzí chuť do života. Uklidňuje a navozuje pocit spokojenosti. Pomáhá překonat smutek a vyrovnat se s minulostí. Zahání výčitky, uklidňuje a navozuje pocit spokojenosti a optimismu. Pomáhá obnovit smysl pro hierarchii hodnot a pocit bezstarostnosti, překonat životní dezorientaci, pocit, že jsme „na dně“ a snášet „rány osudu“. Pomáhá vyrovnat se s minulostí, utišuje smutek a ztráty a obnovuje schopnosti sebekázně. Složení: Citron, kadidlo, vetiver, majoránka, kardamom, myrha, cypřiš.

55. VAHE (veriose, hemorrhoids; lehké nohy)

Při křečových žilách a hemoroidech. Složení: Cypřiš, citron, pelargonie, šalvěj, kadidlo, řebříček, smil, heřmánek, rmen.

56. WINNER (vítěz)

Pokud se chcete v životě cítit jako vítěz, je pro vás důležitá schopnost pohotové a pozitivní akce, vytrvalosti a houževnatosti. Posílí vaši schopnost reagovat adekvátně k vzniklé situaci, překonávat postoj oběti a přemáhat nepříznivé okolnosti, ale i apatii. Podpoří vaše sebevědomí, uvolní sílu k překonání strachu a zklamání a aktivuje ve vás schopnost proměny a obnovy. Směs také zvyšuje smysl pro realitu a podporuje bystrost a sebejistotu potřebnou při řízení svého vlastního života. Složení: Cedr, zázvor, kmín, jalovec, yzop, borovice, eukalyptus, benzoin, cypřiš, šalvěj, bergamot, pomeranč, rozmarýn.

57. WLOSS (weight loss – hubnutí)

Pomáhá snižovat chuť k jídlu a pomáhá při snižování hmotnosti. Pomáhá zbavit se přebytečných tekutin v těle a odbourává tak kumulované tuky. Účinné při celulitidě a pro rozproudění lymfatického systému. Složení: Fenykl, kmín, anýz, grep, cedr, máta rolní, máta peprná, jalovec, hřebíček, skořice, kadidlo, citron, heřmánek, rmen, rozmarýn.

58. WOMAN M (zralá žena, menopauza)

Přirozeně podporuje tonizaci žlázy s vnitřní sekrecí. Použití při nedostatku estrogenu a progesteronu. Zmírňuje příznaky menopauzy. Pomáhá vyrovnávat hladinu hormonů. Zpomaluje příznaky stárnutí a posiluje přirozenou obranyschopnost. Složení: Šalvěj, pelargonie, majoránka, vetiver.

59. WOMAN No.1 (Vůně ženy)

Parfém pro ženy. V jeho základu ucítíte esence z růžového dřeva, palmarosy, cedru a geránie. Celkově je vůně jemně sladká, růžovo-květinová, s citrusovým a dřevitým nádechem. Může vám pomoci, když potřebujete uklidnit, citově stabilizovat, zlepšit náladu a celkově zklidnit organismus. Zároveň může harmonizovat vaši mysl, pokud se cítíte úzkostně a jste nervózní. Cedr vám dodá naopak pocit síly a jistoty. Složení: Pelargonie, palmarosa, růžové dřevo, koriandr, hřebíček, cedr, skořice, pačuli, vetiver, růže, neroli, jasmín, ylang-ylang.

Jednodruhové esenciální oleje:

Andělika

Uvolňuje potlačené emoce. Posiluje psychiku. Plicní a krční infekce. Poruchy trávení. Relaxant. Vhodné použít v období menstruace, anebo při porodu.

Anýz

Podporuje zklidnění a pomáhá odložit přebytečné starosti (zmírňuje úzkost, přílišné přemýšlení a starosti). Podporuje trávení, protisrážlivý, analgetický, anestetický, antioxidant, protinádorový. Artritida, revmatismus, rakovina. Zmírňuje křeče, podporuje tvorbu mateřského mléka, proti zahlenění dýchacích cest.

Bazalka

Při přepracování a duševní únavě. Zklidňuje a přispívá k duševní pohodě. Lze použít i jako repelent, a při kousnutí hmyzem. Při léčení migrény, krčních a  hrudních infekcích. Napomáhá koncentraci, antidepresivum, používá se při nervozitě a úzkosti, nespavosti, mentální vyčerpanosti. Celkově osvěžuje.

Benzoin Absolue

Pro posílení sleziny a slinivky, při letargii, chladných končetinách, nechutenství a břišních křečích. Usnadňuje vykašlávání. Při infekcích močových cest, zánětu močového měchyře a moč. Trubice. Astma. Popraskaná a poraněná kůže, řezné rány. Navozuje pocit klidu a stability. Pomáhá zlepšit soustředění, působí sedativně.

Bergamot

Uvolňuje potlačované city, probouzí spontánnost, povznesení, bezstarostnost, a optimismus. Je chladivý osvěžující a antidepresivní. Na neklid, deprese, úzkosti, střevní parazité, nespavost, virové infekce, opary. Je protinadýmavý. Účinek na nervový systém.

Cedr himalájský

Probouzí pocit síly, odolnosti a jistoty. Lze použít též i jako kadidlo.

.Borovice

Pomáhá umocňovat sebevědomí. Navozuje pocit vitality. Aktivuje duševní činnost a působí proti únavě.

Celer – semena

Povzbuzující účinky, působí na koncentraci a proti únavě, stimuluje organismus.

Citron

Podporuje soustředění a cílevědomost. Má mírně afrodiziakální účinky.

Citronová tráva

Účinný repelent. Zmírňuje únavu, podporuje koncentraci, a duševní i duchovní uvědomění.

Eukalyptus

Navozuje optimismus, otevřenost a volnost. Podporuje dýchání a přináší uvolnění nosu.

Galbanum

Působí uklidňujícím dojmem, zesiluje duchovní uvědomění a meditaci.

Citronela

Zklidňuje a uvádí do stavu harmonie. Účinný repelent.

Cypřiš

Při menstruačních potížích. Osvěžuje a uvolňuje, pomáhá navodit pocit soudržnosti. Pomáhá obnovovat optimismus.

Fenykl

Podporuje sebevyjádření a komunikaci. Povzbuzuje odhodlání proměnit nápady ve skutečnost. Zvyšuje sílu a podporuje dlouhověkost.

 Geránie

Odstraňuje frustraci a podráždění. Zlepšuje soustředění a dodává pocit klidné síly a spontánnost.

Grapefruit

Přináší pocit rozptýlení, odlehčení a oživení. Posiluje odolnost.

Hřebíček

Působí dezinfekčně, hřejivě. Mentálně posiluje, podporuje spánek a vytváří pocit bezpečí.

Heřmánek pravý

Vyrovnává emoce, tiší hněv a zklidňuje mysl. Podporuje odpočinek, zdravý spánek a duševní pohodu.

Jalovec

Pomáhá zbavit se nechtěných břemen, letargie a strachu ze selhání. Podporuje obnovit rozhodnost a vůli.

Jasmín absolue

Podporuje energii srdce. Uklidňuje, snímá napětí a povznáší. Povzbudí ve Vás radost, tvořivost a harmonii.

Kafr

Stimulační a harmonizační účinky. Odpuzuje moly.

Kmín

Obnovuje schopnost koncentrace, evokuje pocit jistoty, posiluje psychickou stabilitu.

Kozlík

Pomáhá překonat stres, navozuje klidný a zdravý spánek. Podporuje duševní zdraví.

Kadidlo

Pomáhá obnovovat síly po vyčerpání. Je vhodnou pomůckou při meditaci.

Kardamon

Podporuje chuť k jídlu, pocit stability a spokojenosti. Pomáhá uvolnit napětí a obavy. Povzbuzuje a pomáhá překonat duševní lenost a navozuje soustředění.

Koriandr

Vyvolává pocit jistoty, stability a klidu. Podporuje chuť k jídlu a normální trávení. Přispívá ke kontrole tělesné hmotnosti.

Levandule

Podporuje vytrvalost a sebevyjádření. Vůně přispívá k relaxaci a pomáhá navodit klidný spánek.

Libavka

Pomáhá při běhu na dlouhé vzdálenosti, zvyšuje dechovou kapacitu.

Mandarinka

Antioxidační účinky

Máta rolní

Pozvedá ducha a přináší prorocké sny.

Mrkev – semena

Afrodiziakální účinky. Obsahuje vysoké množství provitaminu A.

Majoránka

Umocňuje spokojenost a přirozenou tělesnou odolnost. Obnovuje sílu dávat.

Máta peprná

Vizionářská bylina, pozvedá ducha, přináší prorocké sny.

Meduňka

Působí relaxačně, je považována za elixír života.

Muškátový oříšek

Pomáhá harmonizovat chuť k jídlu. Působí afrodiziakálně.

Myrha

Vyvolává pocit nadsmyslového míru a pokoje. Prospívá intelektu, uzemňuje.

Neroli

Uklidňuje a uzemňuje. Dodává klid a sílu a pomáhá uvolnit potlačené emoce.

Pačuli

Afrodiziakální účinky. Uvolňuje představivost a probouzí touhu tvořit.

Pelyněk

Spouští emoce – radost, smutek. Pomáhá při koncentraci a překonání únavy.

Myrta

Pomáhá při práci se sny, věštění a proroctví.

Oregano

Pomáhá při otravě jídlem.

Palmarosa

Harmonizuje mysl, pomáhá při úzkosti, nejistotě, nervozitě.

Pepř

Dodává energii a odvahu. Působí stimulačně.

Pomeranč

Navozuje pocit klidu a optimismu, pomáhá podpořit sebedůvěru.

Rozmarýn

Přispívá k duševní svěžesti a soustředěnosti. Působí jako životabudič.

Rmen

Harmonizuje a tiší hněv, zklidňuje mysl. Pomáhá přijmout pomoc a podporu jiných.

Růže

Hojí emocionální rány a pomáhá při beznaději, úzkosti a zármutku. Harmonizuje a zlepšuje náladu. Tonizuje, uklidňuje a posiluje mysl i srdce. Pomáhá nalézat pohodu.

Růžové dřevo

Uklidnění, citová stabilizace, zlepšení nálady, zklidnění organismu.

Řebíček

Přinese pocit ochrany, uklidnění a léčení. Rozpouští staré citové rány. Dodává odvahu. Podporuje intuitivní vnímání.

Šalvěj muškátová

Může zároveň stimulovat i uvolňovat. Přispívá k přirozené odolnosti.

Santál

Pocit klidu, jednoty, uzemnění. Používán při meditaci, modlitbě, duchovních praktikách. Afrodiziakum.

Skořice – kůra

Povzbudí, posílí a harmonizuje.

Skořice – list

Osvěžení těla při únavě. Afrodiziakum.

Smil

Umožňuje obnovovat soucit k druhým, ale i k sobě. (Roztroušena skleróza)

Smrk

Rovnováha, uzemnění. Napomáhá normální funkci dýchacího systému.

Tea tree

Navodí pocit síly, odolnosti a spolehlivosti. Povzbuzuje morálku, podporuje pozitivní postoj, pozvedá ducha a zvyšuje sebejistotu.

Tymián

Povzbuzení odvahy, morálky, úsilí. Energeticky nejvíc horký olej.

Vavřín

Posílí sebedůvěru, povzbudí tvořivou odvahu i inspiraci, pozvedne vnitřního ducha a podnítí vnitřní představy.

Vetiver

Může pomoci uklidnit hyperaktivní mysl, napomoci při nejisté sebedůvěře.

Ylang Ylang

Přináší do mysli uvolnění a euforii, zvyšuje smyslovost. Uklidňuje, ale zároveň soustřeďuje. Napomáhá meditaci, vnitřní obnově.

Yzop

Pro ty, kteří lehce podléhají náladám a emocím jiných, mají sklony vstřebávat jakékoli napětí z okolí.

Zázvor

Aktivuje sílu vůle, podněcuje iniciativu a obnovuje rozhodnost. Pomáhá zlepšit sebedůvěru a morálku.